Ηλεκτρικό αεροπλάνο με στόχο ρεκόρ ταχύτητας από τη Rolls Royce

Ηλεκτρικό αεροπλάνο με στόχο ρεκόρ ταχύτητας από τη Rolls Royce


Το αεροπλάνο με το οποίο σκοπεύει να κατακτήσει το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά αεροπλάνα παρουσίασε Rolls Royce στο αεροδρόμιο του Γκλόστερσαϊρ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αεροπλάνο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight) της εταιρείας, και τώρα μπαίνει στο στάδιο των εργασιών για την ενσωμάτωση του συστήματος ηλεκτρικής προώθησης, προκειμένου να επιχειρηθεί το σπάσιμο του ρεκόρ ταχύτητας στα τέλη της άνοιξης του 2020, με στόχο ταχύτητα άνω των 480 χλμ/ ώρα.

GARY MARSHALL

Στο πρόγραμμα εμπλέκονται πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων η YASA, κατασκευάστρια ηλεκτροκινητήρων και συστημάτων ελέγχου και η Electroflight, μια startup του χώρου της αεροπορίας. Η μισή χρηματοδότηση του προγράμματος παρέχεται από το Aerospace Technology Institute (ATI) σε συνεργασία με το υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής και το Innovate UK.

Ηλεκτρικό αεροπλάνο με στόχο ρεκόρ ταχύτητας από τη Rolls Royce

GARY MARSHALL

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αποκαλύφθηκε επίσης η άτρακτος δοκιμών ionBird, που θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή του συστήματος προώθησης πριν αυτό ενσωματωθεί πλήρως στο αεροπλάνο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ACCEL θα έχει τη μπαταρία με τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα που έχει ποτέ φτιαχτεί για αεροσκάφος, ικανή να παρέχει ενέργεια για 250 νοικοκυριά ή για μια πτήση από το Λονδίνο ως το Παρίσι με μία φόρτιση. Ένα προηγμένο σύστημα ψύξης διασφαλίζει τις βέλτιστες επιδόσεις, ψύχοντας απευθείας το σύστημα κατά τη διάρκεια των πτήσεων υψηλών ταχυτήτων. Αξίζει να σημειωθεί πως, συγκριτικά με συμβατικά αεροσκάφη, οι έλικες περιστρέφονται λιγότερο γρήγορα, με σκοπό μια πιο σταθερή και πιο αθόρυβη πτήση.

 

Source link

Αγγέλα Βελή
Είμαι μοντέλο και μάχομαι για τα fakenews!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.