Όνομα τομέα έναντι web hosting: Ποια είναι η διαφορά;

Όνομα τομέα έναντι web hosting: Ποια είναι η διαφορά;

Όνομα τομέα έναντι web hosting: Ποια είναι η διαφορά;

Δεν ξέρετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ ονόματος τομέα και web hosting;

Χρειάζεστε και τα δύο για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο – το όνομα τομέα σας είναι η μόνιμη διεύθυνση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο και το web hosting σας είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τον ιστότοπό σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξηγήσουμε τη διαφορά με περισσότερες λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε τόσο με τα ονόματα τομέα όσο και με το web hosting.

Τι είναι το web hosting;

Ο ιστότοπός σας αποτελείται από έναν αριθμό αρχείων, φακέλων και δεδομένων. Για να μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον ιστότοπό σας, αυτές οι πληροφορίες πρέπει να τοποθετηθούν σε έναν διακομιστή (υπολογιστή) στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες.

Εκεί παίζουν ρόλο οι διακομιστές web hosting. Αποθηκεύουν τα αρχεία του ιστότοπού σας έναντι μικρής χρέωσης και επιτρέπουν στους επισκέπτες πρόσβαση σε αυτόν.

Για να κατανοήσετε πώς να φιλοξενήσετε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας διακομιστής ιστού είναι κάπως παρόμοιος με έναν οικιακό υπολογιστή, αλλά είναι κατασκευασμένος ειδικά για την αποθήκευση ιστοτόπων. Είναι πάντα ανοιχτό και συνδεδεμένο στο διαδίκτυο συνεχώς.

Τι είναι το όνομα τομέα;

Το όνομα τομέα είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στον ιστό και βοηθά τους επισκέπτες να σας βρουν. Παραδείγματα ονομάτων τομέα είναι τα Google.com, Yahoo.com, MyIP.gr. Σε προηγούμενη ανάρτηση, εξηγούμε περισσότερα σχετικά με το τι είναι τα ονόματα τομέα και πώς λειτουργούν.

Τα ονόματα τομέα διευκολύνουν τους χρήστες να ανακαλέσουν το όνομα του ιστότοπου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κατάλληλο όνομα για τον ιστότοπό σας.

Για να κατέχετε έναν τομέα, θα πρέπει να τον καταχωρίσετε χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που ονομάζεται καταχωρητής τομέα.

Η διαφορά μεταξύ ονόματος τομέα έναντι web hosting

Αν και τα ονόματα τομέα και το web hosting αγοράζονται συχνά μαζί, στην πραγματικότητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ ονόματος τομέα και web hosting:

  1. Το web hosting είναι όπου αποθηκεύονται φυσικά τα αρχεία του ιστότοπού σας, ένα όνομα τομέα είναι η διεύθυνση αυτής της τοποθεσίας αποθήκευσης.
  2. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο χωρίς να αγοράσετε πρώτα ένα όνομα τομέα, αν και μπορείτε να έχετε ένα όνομα τομέα χωρίς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.

Πού να αποκτήσετε όνομα τομέα ή/και φιλοξενία

Τώρα που ξέρετε τη διαφορά, ας μιλήσουμε για το πού μπορείτε να αγοράσετε τόσο ονόματα τομέα όσο και web hosting.

Η πιο εύκολη επιλογή – αγοράστε όνομα τομέα και web hosting από τον ίδιο πάροχο

Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι μπερδεύονται μεταξύ του ονόματος τομέα και της υπηρεσίας web hosting είναι ότι συχνά και τα δύο προσφέρονται από τον ίδιο πάροχο υπηρεσιών.

Και αυτό είναι καλή πρακτική γιατί:

  • Αυτή είναι η πιο εύκολη προσέγγιση, ειδικά όταν μόλις ξεκινάτε στο διαδίκτυο
  • Μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τον τομέα και τη φιλοξενία από τον ίδιο πάροχο όταν ο ιστότοπός σας είναι σε λειτουργία και λειτουργεί
  • Η σύνδεση του ονόματος τομέα με τον κεντρικό υπολογιστή σας είναι ευκολότερη, εάν το χειρίζεται η ίδια εταιρεία

Η MyIP είναι μια τέτοια εταιρεία που προσφέρει μια ενιαία λύση για όλες τις απαιτήσεις σας στο web Hosing. Ανάλογα το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, θα λάβετε έναν δωρεάν τομέα για ένα χρόνο, δωρεάν πιστοποιητικό SSL και εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να διατηρούν την εγγραφή του ονόματος τομέα τους και το web hosting ξεχωριστά.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε:

  • Δεν υπάρχει πρόθεση δημιουργίας ιστότοπου, αλλά απλώς κράτηση ονόματος τομέα
  • Διαθέτω ήδη όνομα τομέα και απλά χρειάζομαι web hosting
  • Έχετε την άποψη ότι μπορεί να είναι ευκολότερο να μεταβείτε σε μια νέα εταιρεία web hosting όταν κατοχυρώνετε τον τομέα σας σε τρίτο μέρος

Πού να αγοράσετε μόνο ένα όνομα τομέα

Μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα από έναν καταχωρητή ονομάτων τομέα για μόλις 20 ευρώ και να το χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία web hosting.

Μόλις αγοράσετε και καταχωρήσετε ένα όνομα τομέα, είναι δικό σας για τη διάρκεια της εγγραφής (δύο έτη από προεπιλογή). Απλώς φροντίστε να ανανεώσετε την εγγραφή πριν από τη λήξη της περιόδου ισχύος.

Πού να αγοράσετε μόνο web hosting;

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί πάροχοι υπηρεσιών web hosting που νοικιάζουν χώρο διακομιστή για λογικές μηνιαίες/ετήσιες συνδρομές.

Αποκτήστε το όνομα τομέα και το web hosting σας σήμερα

Τα ονόματα τομέα και το web hosting δεν είναι τα ίδια. Ωστόσο, τα χρειάζεστε και τα δύο για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να τον τοποθετήσετε στο Διαδίκτυο για να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες. Για να ανακεφαλαιώσουμε:

  • Το web hosting είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τον ιστότοπό σας και αποθηκεύει τα αρχεία του.
  • Το όνομα τομέα σας είναι η μόνιμη διεύθυνση του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο.

Για τον ευκολότερο τρόπο να ξεκινήσετε και με τα δύο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη MyIP.gr.

Είναι ένας δημοφιλής πάροχος web hosting που σας επιτρέπει επίσης να αγοράσετε ένα όνομα τομέα.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Αγγέλα Βελή
Είμαι μοντέλο και μάχομαι για τα fakenews!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.